Düğün Organizasyonu – Düğün Planlaması (Yer Belirleme)
Düğün planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.
Düğün organizasyonu yapılırken, sürecin başlangıç noktası mekan seçimidir. Tarihler belirlenir, bütçe hesaplanır ve kişi sayısına uygun bir mekan bulunur. Belirlediğiniz düğün mekanlarını tek tek ziyaret ederek eleme sürecine başlayabilirsiniz. Elemeler sonucunda 2 yer arasında kaldığınızda, bu yerlerin artı yönlerini ve eksi yönlerini değerlendirip karar verirsiniz.
Düğün Planlaması Nasıl Yapılır?
Evlilik teklifini aldınız, keyifli bir şoktan sonra şimdi derin bir nefes alın ve bu hayatınızın en önemli günlerinden biri için hazırlıklara başlayın. Öncelikle bir not defteri ve telefon defterinize ihtiyacınız olacak. Konuk listesinin ve sayısının aşağı yukarı belirlenmesi olan mekân seçimi, catering hizmetleri, davetiye adedi, içki seçimi gibi düğün organizasyon işlerinin geri kalan aşamalarında belirleyici olacaktır.
Düğün planlaması kolay bir iş değildir ancak titiz bir organizasyon ve iyi bir odaklanma ile hayallerinizdeki düğün gününü yaşabilirsiniz. Bu yazımızda basit olarak size düğün planlaması sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz bir liste ile yardımcı olmaya çalışacağız.
Öncelikle düğün gününüzü başlangıcından sonuna kadar zihninizde canlandırmaya çalışın. Nasıl bir yerde ve nasıl bir ortamda evlenmek istediğinizi düşünün. Davetliler nasıl giyinmeli, servisi yapılacak yemekler ve içecekler nasıl olmalı. Tüm bunları etraflıca düşünün.
Tarih belirleyin. Yaz aylarında evlenmeyi düşünüyorsanız tarih belirlemeden önce düğün salonları, düğün organizasyonu yapılabilen mekânlarla en az 4-5 ay önceden konuşmanız ve rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.
Tüm organizasyon için kabaca bütçenizi belirleyin. Bu aşama hayallerin gerçeklerle harmanlandığı aşama olacaktır. Nelerden vazgeçmez istemiyorsunuz, neler olsa da olur olmasa da bu noktada karara bağlanabilir.
Tektaş pırlanta ve alyans gibi mücevherat işleri için yakınlarınızdan tavsiye alabilir, tanıdık ve indirim yapabilecek bir yer olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Düğün organizasyon firması ile çalışacaksanız nasıl bir süsleme, yemek, içki ve oturma düzeni gibi konularda konuşmak için randevu alın. Organizasyon firmasından düğün mekânı için fikir alabilir ya da sizin seçtiğiniz mekânda olabilecek kısıtlama ve kurallar ile ilgili görüşmelerini sağlayabilirsiniz.
Nikâh memuru için oturduğunuz ilçede bulunan evlendirme dairesine gidin ve evlilik için gerekli belgeleri alın. Eskiden sağlık raporu almak 3-4 gün sürüyordu ancak artık detaylı bir sağlık raporu istenmiyor. Siz yinede bu işlemler için en az 1 hafta ayırın. Yine tekrarlayalım eğer yaz aylarında yani evlilik mevsiminde düğün yapmayı düşünüyorsanız bu işlemleri en az 4-5 ay önceden başlatmanız nikâh memurunun ajandasının dolu olabileceğini düşünerek uygun olacaktır.
Davetli listenizi oluşturun ve düğün davetiyesine karar verin. Kendi ailenizden ve eşinizin ailesinden davetli listesi konusunda yardım alabilirsiniz. Davetiyelerin dağıtılması ayrı bir iş olduğu için mümkün olanları elden dağıtın geri kalanları dağıtmak için bir kurye firmasıyla anlaşabilirsiniz.
Gelinlik ve damatlık seçimini yapın. Gelin adayları son 1-2 ayda stresten ve çoğunluğu diyet yaparak 3-4 kilo vermektedir. Sizde diyet yapmayı düşünüyorsanız gelinlik provasını düğüne 15 gün kala tekrar yapın.
Düğün gününüze 10 gün kala catering firması, düğün organizasyon firması ile görüşerek son detayların üzerinden geçin. Mümkünse servis yapılacak yemeklerden tadın.
Başta da belirttiğimiz gibi düğün planlaması ve organizasyonu kolay bir iş değildir. Tüm bu ana başlıklar dışında karşınıza çözülmesi gereken pek çok sorun çıkabilir – çıkacaktır. Ancak unutmayın ki bu mutlu bir gün, stres yapmayın, herkes düğününüze mutluluğunuza ortak olmak için gelecek.
Düğün organizasyonları, nişan organizasyonları ve diğer tüm organizasyonlar için bize 0532 598 76 85 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Mis Organizasyon!..
www.misorganizasyon.com
İlgili